Nederlands

Organisatie

Energon is een dochteronderneming van de WWR Group.

WWR Group

WWR’s organisatiestructuur bestaat uit een moederbedrijf en drie dochterondernemingen. De dochterbedrijven omvatten alle schakels in de biomassahandelsketen: van het produceren van biomassa, tot de het leveren van duurzame warmte. Dit creëert de basis voor het samen met WWR's partners succesvol uitvoeren van projecten.

Het biomassaproductiebedrijf VAR Do Brasil Ambiental Ltda (VBA) staat in de stad Belem, Brazilië. VBA produceert energiekorrels van de pitten van acaivruchten en briketten uit houtafval.

In Nederland heeft WWR twee dochterbedrijven: het handelsbedrijf Pure Power B.V. en het energiebedrijf Energon B.V. Deze werken respectievelijk aan het distribueren van biomassa (premium houtpellets) en het realiseren van totaaloplossingen voor duurzame warmte.

Pure Power

Pure Power is opgericht vanuit de visie bestaande fossiele brandstoffen te vervangen door pure CO2-neutrale en vooral financieel aantrekkelijke brandstoffen. Pure Power levert pure, eerlijke en onbeperkt beschikbare brandstof van moeder natuur. Onze producten zijn afkomstig uit residustromen van de houtindustrie, de agrarische sector en van landschapsonderhoud.

Er zijn uitstekende CO2-neutrale alternatieven voor het gebruik van vervuilende fossiele brandstoffen. De productie van warmte met biomassa is zo’n alternatief. Feitelijk wordt hierbij de bestaande gasinstallatie vervangen door een biomassakachel. Aangezien biomassa goedkoper is dan gas kan er tot wel 40 procent op de huidige stookkosten worden bespaard. Ondanks het feit dat de investeringskosten van een biomassa-installatie hoger zijn dan de aanschaf van een gasinstallatie kan er door de lagere biomassaprijzen een aanzienlijke besparing op de totale energiekosten worden gerealiseerd.

Pure Power levert ENplus A1 pellets en is als eerste handelsbedrijf ook volledig ENplus-gecertificeerd. De kwaliteit van de grondstof en de belevering is daarmee helemaal gewaarborgd!