Nederlands

Historie

Energon is sinds 2000 actief op het gebied van duurzame energie en is sinds 2003 een onderdeel van de WWR Groep.

WWR Groep

De WWR Groep is in 2003 opgericht door de heer J. Boone (1950). Het is een familiebedrijf, bestaande uit een holding en drie dochterbedrijven, waaronder Energon. Momenteel heeft de WWR Groep meer dan 50 medewerkers in dienst in Nederland en Brazilië.

De heer Boone is als ondernemer reeds 30 jaar actief in de recycling en duurzame-energiesector. In deze periode heeft hij diverse bedrijven ontwikkeld en opgebouwd zoals het recyclingcentrum VAR in de buurt van Apeldoorn en het windmolenpark Koegorspolder in de provincie Zeeland.

Duurzame ontwikkeling loopt als een rode draad door de ondernemersactiviteiten van de heer Boone. Met de WWR Groep wordt deze traditie voortgezet. De WWR Groep richt zich op de verwerking van organische residustromen tot duurzame biomassa en warmte. Daarmee speelt het bedrijf in op de sterk groeiende vraag naar hernieuwbare energiebronnen.

Windmolenpark Koegorspolder

In de periode 2003 - 2007 heeft Energon in de provincie Zeeland het windmolenproject Koegorspolder ontwikkeld. Met 22 turbines en een totale productiecapaciteit van 44 Megawatt is Koegorspolder het grootste op land gevestigde windmolenpark in Nederland. De jaarlijkse electriciteitsproductie is ca. 120.000 MWh, wat overeenkomt met de elektriciteitsbehoefte van ruim 35.000 huishoudens.

In 2007 heeft Energon dit project verkocht aan Econcern.